Weverkeshof

Al ruim 27 jaar werken de enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers aan het opbouwen en beheren van Weverkeshof, dé dorps- en kinderboerderij van Nuenen, dé parel van de Hooydonkse Beek.

Weverkeshof wil hiermee doorgaan. Dat doen we door het duurzaam maken van onze gebouwen en het milieuvriendelijk onderhouden van onze diverse flora en fauna. Naast gastvrijheid is onze kostenloze toegankelijkheid ons speerpunt, 365 dagen per jaar. Aangepast aan de tijd en aan al onze bezoekers, zijn we laagdrempelig, kindvriendelijk en sinds kort ook senior-proof, met overal verharde paden.

Ze houden en fokken oorspronkelijke Nederlandse dierenrassen. Zes verschillende hoenderrassen bevolken de kippenhok en op het achterterrein komen nieuwe rondscharrelende legkippen. Bij de geiten is gekozen voor de Nederlandse landgeit en Toggenburger. Voor de kleintjes zijn er dwerggeiten, mak en aaibaar. De varkens, twee beren, zijn Bonte Bentheimers. Achter op de weilanden lopen Kempische heideschapen. Sinds kort is er op het achterterrein een open en voor het publiek toegankelijke ‘aaiwei’ geopend waar ondermeer kippen, kalkoenen, pauwen vrij kunnen rondlopen.

Ook de flora op Weverkeshof mag er zijn! Na een bomenkap, om meer licht op het terrein toe te laten, kan de bezoeker kiezen voor een wandeling langs een 25-tal verschillende boomsoorten, op een dergelijk klein gebied uniek in Nederland. Of men wandelt door de zorgvuldig bijgehouden kleurrijke bloemen- en moerastuin, het struweel of langs de paddenpoel waar men onderweg een solitaire bijenflat en bijenkasten aantreft. En in het seizoen is er natuurlijk onze ‘biotuin’ waar uitsluitend op biologische wijze groente wordt gekweekt. Voor de bemesting van de grond wordt dan ook geen korrel kunstmest gebruikt, maar uitsluitend mest van onze eigen dieren. Wat van het land komt is te koop in onze boerderijwinkel. Het assortiment van de winkel bestaat uit: gezond snoepgoed voor de kinderen, chips, boeren(kruiden)kaas, vrije uitloop eieren, stroop, en honing. Daarnaast is het een afhaalpunt in Nuenen voor wekelijkse pakketen van biologische seizoensgroenten en fruit waarop men zich kan abonneren. In de zomer wordt er tevens op beperkte schaal handijs verkocht.

‘Brabants gemoedelijk’ is het motto van de boerderij. Binnen een gezellige ‘huiskamer’ waar de koffie nooit klaar staat, maar steeds vers wordt gezet. Buiten een gezellig terras vol met banken waar je lekker in het zonnetje kunt zitten en de kinderen, die er rondrijden op fietsjes of spelen in de zandbak of het speeltuintje, in de gaten kan houden.

Dit alles in stand houden kunnen ze niet de vrienden van de Weverkeshof die hen een warm hart toedragen.

Contact:

Adres

Jhr. Hugo van Berckellaan 5
5671 CH Nuenen

Telefoon & email

Tel: 040-2838772
Email: info@weverkeshof.nl

Postadres: Postbus 368, 5670 AJ Nuenen

Algemeen contactpersoon

Marja van Lieshout
Gsm: 06 – 36502272

Email:

info@weverkeshof.nl

Website:

http://weverkeshof.nl/