Het Nuenens Mannenkoor

Koor bewerkt

Het koor, opgericht in 1997, brengt op een kwalitatief goede manier zang ten gehore uit een breed internationaal repertoire, zoals liederen en operastukken uit o.a. Rusland, Duitsland en Italië, maar heeft daarnaast ook geestelijke liederen op het programma staan. Het Nuenens Mannenkoor kenmerkt zich door de koppeling van een degelijke muzikale ontwikkeling aan een plezierige onderlinge band.

Het NMK zingt tijdens feestelijke optredens en concerten. Daarnaast dragen ze ook bij aan bijzondere kerkelijke hoogtepunten zoals bijvoorbeeld het jaarlijks opluisteren van de hoogmis op eerste Kerstdag in de H. Clemenskerk in Nuenen. Het koor heeft een muziekcommissie die steeds op zoek is naar een aansprekend repertoire dat past bij verschillende gelegenheden. Het hoogtepunt van onze optredens wordt gevormd door het “Pieter Fitters Jaarconcert” dat doorgaans in november plaats vindt. De naamgeving is een postuum eerbetoon aan de medeoprichter en eerste voorzitter van het koor.

Het NMK is altijd geïnteresseerd om met goede koorzangers in gesprek te komen. Het zingen in een koor biedt niet alleen veel zangplezier en plezierige contacten maar uit onderzoek van de Universiteit van Frankfurt (die hun bevindingen begin 2004 publiceerden in het Amerikaanse vakblad Journal of Behavioral Medicine) is ook gebleken dat zingen de weerstand verhoogt en goed is tegen stress. In tegenstelling tot wat veel mannen van hun eigen zangkwaliteit vinden is ook uit onderzoek gebleken dat de meeste mannen goed kunnen zingen mits ze daarvoor geschoold worden. Het Nuenens mannenkoor biedt daarom nieuwe koorleden de mogelijkheid tot het volgen van een zangopleiding.

Iedereen is welkom om eens geheel vrijblijvend een kijkje te komen nemen op een van de repetitieavonden (maandag avond 20.15 uur in Het Klooster in Nuenen) Mocht u geïnteresseerd zijn om lid te worden dan kunt u contact op nemen met het secretariaat van het Nuenens Mannenkoor via de website.

Contact:

Secretariaat Nuenens Mannenkoor J.L.B Thijssen Sneeuwgorshof 16, 5672 EV Nuenen. Tel: 040-2833689 of 06-38033670 E-mail: nuenensmannenkoor@onsnet.nu

Email:

nuenensmannenkoor@onsnet.nu

Website:

http://www.nuenensmannenkoor-nb.nl