Hobbywerkplaats De Dorpswerkplaats

Hobbycentrum de Dorpswerkplaats ligt in het centrum van Nuenen aan het Park en is een plaats waar iedereen van 18 jaar en ouder welkom is. Het gebouw is een plaats voor ontmoeting en het uitoefenen van vele hobby’s. Ze bieden ruimte, apparatuur, begeleiding én gezelligheid. Er wordt gewerkt met de methode "leren van en aan elkaar." Zo blijft het betaalbaar.

Ingang bord nieuw

In de jaren negentig werd de basis voor het hobbycentrum gelegd in ‘Vormingscentrum de Boerderij’ aan de Beekstraat. Huidige locatie is een voormalige poetsdoekenfabriek aan het Park in Nuenen. De ingang ligt tussen Restaurant Goesting en Restaurant ”De Zonnewende”.

In 1995 werd de ingrijpende verbouwing uitgevoerd om de vervallen fabriek geschikt te maken voor meerdere hobbyactiviteiten. Stichting Dorpswerkplaats Nuenen wordt niet gesubsidieerd. De jaarlijkse bijdrage van de deelnemers vormt de hoofdmoot van de inkomsten. Niet-deelnemers kunnen, tegen een vergoeding, zelf hun karweitjes verrichten. Op die manier probeert de stichting onafhankelijk te blijven.

De dorpswerkplaats is geen sociale werkplaats, maar vervult wel een belangrijke maatschappelijke rol. De activiteiten van Hobbycentrum de Dorpswerkplaats en de gemoedelijkheid hebben inmiddels geresulteerd in een bestand van meer dan 300 deelnemers.

Contact:

Adres: Park 63b, 5671GC Nuenen Telefoonnummer: 040 - 28 42 648

Email:

info@dorpswerkplaatsnuenen.nl

Website:

http://www.dorpswerkplaatsnuenen.nl