Wijkvereniging De Refelingse Erven

‘Wijkvereniging De Refelingse Erven’ is opgericht in 1998. Het werkterrein omvat de gehele wijk Refelingse Erven en alle leden zijn bewoners van de wijk. De wijkvereniging bestaat uit een bestuur van zes personen: voorzitter, penningmeester, secretaris en drie leden.

De wijk "De Refelingse Erven" is een wijk in Nuenen, een dorp onder de rook van Eindhoven. De wijk ligt in Nuenen-Zuid en wordt begrensd door de Smits van Ooijenlaan, Klamperlaan, Brabantring en Peellandlaan. Gebouwd omstreeks 1972, bestaat de wijk uit zo'n 180 geschakelde Herenhuizen, in de 'buurt'-mond ook wel blokkendozen genoemd. De huizen in de wijk zijn bijna allemaal zo ingericht dat ouderen er kunnen blijven wonen. Er wonen dan ook relatief steeds meer ouderen in de wijk.

Centraal gelegen is een brede groenstrook/speelweide, wat de wijk uitermate kindvriendelijk maakt. Hoewel geen officieel woonerf, is de scheiding tussen lopen, spelen en weg in een aantal gedeelten gering. In de hele wijk geldt een maximum snelheid van 30 km/u.

 

Mer informatie over de wijk en de wijkvereniging vind u op de website.

Contact:

Contact

Als U wilt e-mailen betreffende de wijk aan de wijkvereniging, kies dan uit de onderstaande contactadressen:

Bestuur: bestuur@refelingseerven.nl

Activiteietencommissie: activiteiten@refelingseerven.nl

Wijkvoorzieningen: wijkvoorzieningen@refelingseerven.nl

RE-nieuws: re-nieuws@refelingseerven.nl

Webmaster: webmaster@refelingseerven.nl

Email:

bestuur@refelingseerven.nl

Website:

http://www.refelingseerven.nl